Followers

Saturday, August 14, 2010

Misteri atau Ilusi.

Okeh. Back to something more interesting. Hmm. Interesting ke?? Nih nak cite. Ade 3 situasi saye di bilik di UIA Gombak. Tatau lahh misteri ke atau ilusi kitorg je.

Situasi #1

Okeh. Kami berempat berada di compartment Bilaa. Sembang2 malam katenye. Bergosip lahh kan. Tgh berborak2 tuh, dgn tbe2 ade bunyik kuat menerjah telinga kami. (ayat novel 1.haha) Akmar paling cuak. Bilaa n Pika pon cam cuak2 berani je. Aku dgn selambenye ketawe sambil berkate "Alah ilek lahh". Sambil berjalan ke arah compartment sendri. Di pikiran ku, bunyik tuh bunyik baju aku jatuh. BAru nak kua dr comp bilaa, aku yg start cuak. Hmm. Baju2 yg aku sangkut takde yg jatuh pon. Aku pegi balik kat dorg " Weh . Aku igt baju aku jatuh. Tp takk pon." Pika n Bilaa pon bergerak ke comp masing2 cek ade tak ape2 yg jatuh. Tak lame pas tuh masing2 berlari balik ke comp Bilaa. Hmm. Takde ape yg jatuh. Pika nak sedapkan hati kitorg " ala bunyik kunci aku berlage ngn locker tuh." Aku tak puas hati. Aku try lahh lagekan kunci tuh . Bunyik tuh sgt perlahan. Not comparable langsung. Dorg terus bersembang. Aku still tak puas hati lagi. Aku try ketuk locker tuh. Aha! Same! Ok. Itu freaky. Sebab malam sebelum tuh kot dorg nih bercerita ade sorg mmber dorg kene kacau. Malam2 ade 'org' main ketuk2 locker. Huhu. Conclusion of the day : Akmar ajak tidur sekatil. Haha!

Situasi #2

Okeh. Jam menunjukkan pukul 1130 kot. Malam masih mude. Aku tgh on call dgn ehem2. Haha. Comp Bilaa n Pika dah gelap. Menandekan dorg dah otw nak tdo. Atau dorg dah tido. Si Akmar masih terang. Mengemas locker rasenye pade ketike itu. Tgh2 ber gayut tuh, tbe2 terdengar lahh ade org cam kua bilik. Pintu berkunci. So bile ade org bukak pintu, bunyi 'keletak'. Aku pelik. Sebab akmar kalau dah malam2 cani, mane berani nak p toilet sorg2. Mest ajak aku. So aku jerit, "Akmar! Akmar!". Akmar menyahut. Ak tanye " Kau ade kua ke weh". Pastu die berlari2 anak p comp aku. "Takde weh. Kau dgr ekk bunyik pintu tadi? Sape weh. Tkut weh!" Aku pon sedapkan ati. ala. Bunyik locker kau kot. "Aku tau la beze bunyik locker ke pintu." Soknye isu ini dibangkitkan di hadapan Pika. And Pika pon dgr. Die igt tu kitorg. Aha! Sape pulak yg main2 pintu nih??


Situasi #3

Ohh. Ini baru terjadi semalam. Oleh kerane demam dan pening yg amat sgt, pukul 10 dah tertido. Agak nyenyak lahh. Dalam pukul 12 tuh , terjage. Bilaa pon dtg lahh jenguk aku. "Demam ke?" Die tanye. Aku jwb "Tadelah. Pening je." Pastu die tanye ade takk dgr org ketuk pintu tadi. Aku dalam hati ah sudah. ade yg main pintu lagi ke? Bilaa cite kali ni die ketuk sekali je. Dak2 nih takut nak bukak sebab dah kol 11 lebih dah. Igt kot spot check. Kalau spot check, mest die ketuk sampai nak roboh pintu tuh. Ni takk. Sekali je. Dorg pon pelik lahh. Dorg jenguk kat tgkp, takde nmpk kelibat org pon. Huhu. Bulan2 pose ni pon kene kacau?? Wahhh.!~


Ha. What say you? Haha. Tepuk dada tanye iman. Agak2 takut, bacelahh yasin , ayat kursi dan 3 qul. Allah knows best! :)

8 comments:

kucingGEMOK said...

patot dayang kate

"hai mambang...ko maen pintu ye mambang...cOOObaaaaNNn~"

(^.^) bolan pose setan je kne lokap...jin pon posa cam kta gak...kalo x silap ar (^.^)

.d.a.y.a.n.g. said...

ohh tau. jin mmg ade. jin islam lahh pose. sebaik2 jin tuh kan sejahat2 manusie. huhu. die nak berkenal2 kot. bulan2 pose suh kitorg byk buat bnde sunat/

Miss Jowi said...

weh. agak seram gak cete comp korg nih..bace YASSIN wehhh...


p/s: dyg, jge c kema tuh. penakut! ( ckp org ak pon same.haha)

.d.a.y.a.n.g. said...

HAHA!~ baik. mmg penakut c kema. haha. kau pon same jak jowik! jowik ustazah dohh skang haha

.d.a.y.a.n.g. said...

HAHA!~ baik. mmg penakut c kema. haha. kau pon same jak jowik! jowik ustazah dohh skang haha

.d.a.y.a.n.g. said...

HAHA!~ baik. mmg penakut c kema. haha. kau pon same jak jowik! jowik ustazah dohh skang haha

akmar waldorf said...

aik? asl smpi 3 mmg penakut c kema tuh? haha

.d.a.y.a.n.g. said...

hahahha tak pasan dowh. broadband aku gile talak tol lahh. tensi aku!