Followers

Thursday, May 12, 2011

reasons aku.

angan - angan nak bekerja tercapai semalam. aku diterima masuk kerja kat satu shopping mall terkemuka negara. happy , excited, sume ada weh. So semalam aku pergi lah. Pukul 230 ptg smapi 930 malam.

Nak kata penat tu takde lah. Sebab aku dah biasa berdiri bagai. Dulu time kerja kat Petro pon macam tu. Tapi sebab aku dgn batuk dan selsemanya , aku pun takde mood nak buat kerja. Aku bukan apa nak kerja kat situ. Nak cari pengalaman baru lah kan. Kalau ikut, aku tayah cari kerja dah. Aku boleh je kerja kat Petro. Tapi aku nak kan pengalaman tu. Kerja dia tak susah mana. Tapi BOSAN! Tak kena dgn jiwa aku nih. Phm tak bila kadang kita dapat kerja yang tak kena dgn kita. Dia macam cannot go. And aku selalu comparekan kerja kat situ dgn kerja kat Petro. Sumpah! Petro 18ribu kali best!

And nak nak pulak ada kakak ni cakap. "Sebenarnya kitorg tanak pon org, tp adik dtg tiba2 kan, kita takkan nak halau pulak. So, Jumaat ni tggu supervisor. Tgk sebenarnya adk boleh ke tak kerja kat sini? " What the heck! And plus dia ckp jadual company bg takleh tukar2 bagai. and kita byk branch . LOT10, Isetan. Semua tempat tu takleh pakai tudung. Adik leh bukak tudung tak?
duhhh! Mmg tak lah. So, aku decide, FOR MY OWN GOOD, nak berhenti je. Sebelum aku diberhentikan! Buang masa aku je. huh! Setelah pk2 pros and cons nya, I need to quit this job.

Sekian.


If u wanna do part time tapi nak fleksibel tym, pergi PETROSAINS ye. sangat2 sesuai nak compare yang lain. Huh!

3 comments:

pikaa said...

oit! pastu tak kerja ah?

AIN SYAFIQA AZMI said...

katne 2 dayang??teroknye attitude cm2..rules cm2 mmg tahape2 la kan..benti je dayang..*menghasut* hehe

kucingGEMOK said...

haha...petrosains di hatiku~

gile ape soh org bukak tudung...karate tengkuk baru tau...watchaaaa~! :P